Nyhedsbrev fra Skelhøje Købmand sept. 2022

Kære ven af Skelhøje Købmandsgaard

Så er tiden kommet til endnu en nyhedsopdatering fra Din Købmand i Skelhøje.

 
Kære kunder

Vi har igennem den sidste tid oplevet en stigende opbakning i Skelhøje Købmandsgård. Det kan ses på både antal kunder der lægger vejen forbi samt omsætningen.

Vi kan slet ikke få armene ned over den opbakning, og vi er sikre på, at vi i fællesskab med jer, har gang i noget rigtig godt for Skelhøje og omegn.

Der har været udfordringer undervejs, men kunderne har vist os, at man gerne vil handle lokalt, og at betydningen af en butik i byen ikke er til at gøre op i penge.

Tusind tak for det.

 
Skelhøje Købmand er under pres

Det har været et begivenhedsrigt regnskabsår som snart nærmer sin afslutning.

Krigen i Ukraine har skubbet priserne på energi helt ud af kurs; Vi måtte desværre sige farvel til Havredal som forretningspartner; Julesalget levede ikke op til vores forventning pga. dumpede priser på smør og flæskekød.

Omvendt har vi også mærket en fantastisk opbakning fra alle omkring os, samt en stigende omsætning og medlemstilgang henover året. F.eks. modtog vi en anonym donation på 25.000 kr. fordi de ikke selv mente de kunne bidrage med hjælp i og omkring butikken. Sådan en hjælp samt hjælpen fra alle vores fantastiske frivillige, kan vi slet ikke sætte ord på over vores taknemlighed.

Men det ændrer ikke på at det er svært at få enderne til mødes, og at der skal tænkes kreativt hver dag.

Bestyrelsen og Købmanden har taget arbejdshandskerne på, og vi har desværre måtte skære skarpt i budgettet da vi står til et underskud i indeværende regnskabsår. Det indebærer også en justering af personaleomkostningerne, selvom det er med blødende hjerte at vi måtte træffe sådan en beslutning.

Vi kigger på alle muligheder for besparelser herunder at slukke for næsten halvdelen af belysningen i butikken, den udvendige belysning, samt justering af vores frysekapacitet.

Vi sendte tidligere et nødråb ud på Facebook, da vi akut manglede kapital på vores driftskonto. Og nødråbet blev hørt. Utrolig mange var hurtige til at sætte ekstra penge ind på deres købmandskort, hvilket virkelig har hjulpet os. Vi har i sandhed nogle fantastiske kunder.

Så smilet til kunderne har vi heldigvis ikke slukket for, og vi nyder hver dag at betjene jer. Men hænger vi lidt med næbet en dag så ved I hvorfor, da vores nuværende situation kræver stor opmærksomhed.

Men vi skal fremad og vi tror på det.

 
 
Frivillige i butikken er en hjørnesten for os

De frivillige medarbejdere i butikken er guld værd for os. Vi er ganske enkelt ikke i stand til at opretholde de nuværende åbningstider uden deres uvurderlige hjælp.

Men vi har desværre brug for flere frivillige i butikken. Vi håber at nye frivillige kunne have lyst til en lille tjans i ny og næ.

Mest af alt, mangler vi her og nu hjælp til eftermiddag/aften og weekendvagter til kassen, hjælp til pakke vare til den kommunale indkøbsordning, hjælp til udbringning, vareopfyldning, til at passe blomster, rengøring af 1. salen, butik, kundefaciliterer og udenoms-arealer med mere.

Nogle gange kan blot nogle få timers hjælp gøre en forskel for os. Så kom forbi butikken og tag en snak med din Købmand. Vi har et skema liggende i butikken over de opgaver vi så brændende ønsker hjælp til.

 
En stor tak til foreningerne

De mange foreninger der ligger i vores lokalområde, helt fra Hald Ege til Frederiks og Dollerup og Lysgaard, er en stor støtte for os.

Vi har hen over sommeren leveret til flere lokale arrangementer. Det er vi utrolig glade for og vi er utrolig stolte over at de vælger os. Det går ikke ubemærket hen. Så vi vil gerne rette en stor TAK til dem.

Skelhøje Købmandsgaard er jo også en forening så det er virkelig dejligt at vi kan støtte og hjælpe hinanden.

 
Julevarerne er på vej

Inden længe, tro det eller ej, så lander alle vores julevarer i butikken.

Det vil igen sætte vores driftskonto under pres, da vi jo har valgt altid at betale kontant ved levering.

Det princip står vi stadig fast ved, men vi håber igen på jeres hjælp til at fylde jeres købmandskort godt op.

 
Orienteringsmøde

Som følge af den svære situation vi står i, ønsker bestyrelsen at orientere alle interesserede. Vi afholder derfor et borgermøde

Onsdag den 5. oktober kl. 19:00 i Skelhøje Kulturhus

Her vil vi komme ind på detaljerne og fortælle om de tiltag vi har søsat, og vi vil desuden gerne i dialog med jer omkring mulige ideer, så Skelhøje Købmand fortsat kan have en sund økonomi.

Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding.

Vi håber at se mange af jer.

 
Portvinssmagning

Foreningen bag Skelhøje Købmand laver løbende arrangementer til støtte for købmanden.

Derfor har du nu mulighed for deltage i en portvinssmagning, så du er helt skarp på de bedste muligheder op til julen og de kommende julefrokoster.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen:

Fredag den 2. december kl. 19:00 i lokalerne ovenpå butikken

Nærmere information omkring pris og tilmelding følger.

Læs mere her
 
Nyt fra Byggeudvalget

Pengene er små, så det er kun småreparationer m.v. vi beskæftiger os med pt.

Vores tid er gået med at gennemgå forretningen for sparetiltag på el.

Som mange måske har bemærket, så er der blevet lidt mere dunkelt i butikken, da vi har slukket for nogle af LED rørene i armaturerne. Vi håber dette kan hjælpe os i den nuværende krise vi står i.

Der er også slukket for frysere som står i kælderen, så vi kører på et minimumsbehov.

Heldigvis for os, så investerede vi i et helt nyt CO2 anlæg til fryseøen og kølemontre. Et anlæg som vi har sparet en del el på, men en besparelse som desværre er blevet ædt op af stigende priser. Vi har dog fryserummet, som vi gerne vil have op at køre, da det ville kunne frigive nogle kummefrysere vi har stående i kælderen. For at komme i mål med den opgave, så har vi brug for hjælp fra nogle frivillige. Så har du lyst til at være med i opbygningsfasen, så hører vi meget gerne fra dig.

Ejendomsselskabet fik for nyligt lagt en støttende jernbjælke ind i garagen, da den eksisterende træbjælke var angrebet af borebiller og var begyndt at hænge lidt. Så nu kører garageporten fint igen.

Der er stadig andre udeståender, men desværre kun få personer til at udføre det, så det kommer hen ad vejen som der er folk og tid til det.

Skulle du have lidt flair for renovering og lidt tid til overs, så kan vi altid bruge en mand mere. Der er altid noget der skal kigges på. F.eks. har vi pt. en gulvvaskemaskine der ikke fungerer optimalt. Der er altid en støvsuger der trænger til en rensning. Vi har et afløb der er stoppet fra kølerne, så vi skal tømme spande i stedet for. Så en masse små pedel-opgaver, men som er vigtige for at butikken fungerer.

 
Kontor/lager/lokaler til småproduktion udlejes

Mangler din virksomhed kontorplads eller lignende, så har vi 30 m2 nyrenoveret kontor på 1.sal.

Her er adgang til både køkken og toilet samt fælles indgang i gården.

Du får kontor ovenpå Skelhøje Købmandsgaard så dine indkøbsmuligheder er lige ved døren.

De 30 m2 kontor har et godt lysindfald fra skråvinduer og terrassedør i gavlen og virker lyst og hyggeligt.

Rummet bliver opvarmet med luft til luft varmepumpe.

Huslejen er 5.000,- kr. pr. måned inkl. moms. Lys og vand er inklusiv i huslejen. Varme afregnes efter forbrug.

Er du/I interesseret kontakt venligst Skelhøje Købmandsgaard for yderligere information på tlf.nr. 4111 7722 eller e-mail 0503961@minkobmand.dk 

Læs mere her 

 

 

Tak fordi du læser med.

De bedste hilsner fra

Bestyrelsen Skelhøje Købmandsgaard

Peder Engedal, Købmand

Kjeld Bitsch, fmd. SKG