Nyhedsbrev fra Skelhøje Købmand nov. 2022

Kære ven af Skelhøje Købmandsgård

Nu går året på hæld og derfor er det tid til et nyhedsbrev til jer.

Kære kunder

Vi fornemmer at vi går mod bedre tider. De sidste måneder har vi oplevet stor opbakning fra jer, og der er også kommet en del nye medlemmer til. Vi glæder os over alle som ønsker et medlemskab hos os.

Vores omsætning er vokset pænt, og dermed også indtjeningen. Det betyder at vi er bedre rustet til at betale vores elregning og de andre stigende omkostninger som vi bliver mødt med.

I denne søde juletid

Kunder, medlemmer, virksomheder, foreninger mm. har alle bidraget til vores omsætning ved at bruge os ved arrangementer, fester, til gavekurve mm.

Skelhøje Købmandsgård tager imod alle ordrer og vi er meget fleksible med at finde en løsning på netop jeres ønske.

Alt tæller og vi er meget taknemlige over at I tænker på os.

Nu nærmer december og julen sig, og hvis opbakningen fortsætter så er vi optimistiske med at tro på en god julehandel. Vi håber den bliver bedre end sidste års julehandel.

 

Jeres støtte vores styrke

Der er blevet lavet forskellige tiltag hen over efteråret for at hjælpe købmandsgården igennem de svære tider.

Energigebyr
Hvis man handler for 100,- kr. bliver der lagt et energigebyr på 3 kr. oveni. Det har efterhånden givet os næsten 10.000,- kr.

Mange kunder vælger at betale selv ved handel under 100,- kr.

Andre kunder spørger os om de må betale både 20, 30, eller 50,- kr.

Pantdonation
Man kan vælge at donere sin pant til os. Vi oplever at der hele tiden kommer lidt ind. Her har vi efterhånden fået donationer på ca. 2.000,- kr.

MobilePay
Via MobilePay kan man støtte købmandsgården direkte med et beløb ved at overføre til 152033

Købmandskort
Her må vi sige, at I har været utrolig gode til at sætte godt med penge ind på jeres købmandskort. Noget der også er meget vigtigt for os i den kommende tid, da jul og nytår står for døren med mange udgifter.

Jeres støtte er uden tvivl vores store styrke, og vi er alle meget taknemlige og overvældet over så fantastiske kunder vi har. Det er dejligt at se at vores kunder forstår at handle lokalt.

Solceller

Skelhøje Købmandsgård arbejder jo på at få solceller på taget, så vi kan være delvis selvforsynende med energi og dermed gøre os lidt mere uafhængig af svingende og uforudsigelige energipriser.

Vi afventer stadig et svar fra fonden bag LAG-midlerne ved Energistyrelsen. Et svar der gerne skulle komme her først i december måned. Vi håber meget på et positiv svar. Når svaret foreligger har bestyrelsen et stykke arbejde at gøre.

Hvis svaret er negativt fra fonden, skal vi finde en løsning med en sponseret aftale fra f.eks. medlemmerne eller f.eks. et firma, som kunne tænkes ville sponsere anlægget eller dele deraf.

Hvis svaret er positivt fra fonden, vil der stadig skulle findes penge også fra sponsorer, men beløbet ville selvfølgelig ikke være så stort.

Vi skal afgøre om vi vil vælge det store anlæg eller i første omgang måske kun det lille.  Med de energi priser som vi ser i øjeblikket, ville det være en stor hjælp økonomisk at få et solcelleanlæg op.

Uanset hvad, så får vi brug for hjælp til opsætning/montering, da vi her ville kunne spare en del af de penge som Skelhøje Købmandsgård selv skal stille med. Der vil komme et nyhedsbrev ud når afgørelsen forligger og beslutningerne er truffet.

Udlevering af varer

Siden maj har vi leveret varer ud til de kunder som er visiteret hertil gennem den kommunale indkøbsordning. Det har ligeledes bidraget til at løfte omsætningen.

På det seneste har vi deltaget i nogle dialog-møder med kommunen omkring levering af varer til institutioner. Hvis Skelhøje Købmandsgård skal byde ind på sådan en opgave, vil det kræve nogle ekstra investeringer som f.eks. en bil med køleanlæg.

Arrangementer

Oktoberfest
På en af de sidste dage i oktober blev der holdt oktoberfest foran butikken.

Sikken en opbakning vi fik. Vejret viste sig fra sin bedste side og festen kunne måske have fortsat til den lyse morgen. Mon ikke det tåler en gentagelse til næste år?

Arrangementet gav et overskud på ca. 5.000,- kr. så der var virkelig god salg af grillmad og andre lækkerier fra frituregryden.

Julefrokost
På lørdag holder borgerforeningen julefrokost og der er vist stadig plads til flere.

Juletræet tændes
Søndag tændes byens juletræ kl. 16:00 af julemanden, når han kigger forbi med godteposer til børnene. Der vil også være salg af æbleskiver og gløgg, og der vil ligeledes være et par juleboder udenfor i teltet.

Indenfor i caféen kan børn i følge voksne hænge en medbragt julesok op. Så vil Julemanden sørge for at putte noget i sokken de sidste søndage inden juleaften.

Portvinssmagning
Den 2. december er der på portvinssmagning på 1. salen i Købmandsgården. Der er stadig billetter at få til kr. 250,-

Øvrige nyheder

Pakkeudlevering
Desværre har Post Nord valgt at opsige deres aftale om pakkeudlevering med os. Det er sket flere steder rundt i landet.

Post Nord har ikke vurderet det ud fra et geografisk område, men har i stedet udvalgt de små udleveringssteder. Et råd herfra vil derfor være, GÅ UDEN OM Post Nord og vælg i stedet GLS, DAO, BRING eller Budbee.

Sidst nævnte er ny hos os. Her står vi ikke for udlevering, da kunden selv skal klare det i Budbee’s bokssystem. Det er også muligt at sende pakker med Budbee. Deres bokssystem er placeret nederst i butikken udenfor kundetoilettet.

Sportsspil
Spiller du Oddset sportspil, har vi fået en ny afdeling, hvor du kan følge med i alt omkring kampene. Udfyld din kupon, print den, og aflever den ved kassen. Så færdiggør vi kuponen for dig.

Tak fordi du læser med

Med ønsket om en glædelig julemåned til alle.
Jeres handel = Vores styrke

De bedste hilsner fra

Peder Engedal, Købmand
Kjeld Bitsch, fmd. SKG
Bestyrelsen i Skelhøje Købmandsgaard