Nyhedsbrev fra Skelhøje Købmand feb. 2023

Kære ven af Skelhøje Købmandsgård

Nu går vi foråret i møde, og det er atter på tide med en lille nyhedsopdatering fra købmandsgården.

Der er et ordsprog, som hedder ”Intet nyt er godt nyt”, og det er faktisk også gældende for os.

 

Julen og vinteren er snart veloverstået

December og januar måned er veloverstået, og efter et hårdt overstået regnskabsår med blandt andet høje energipriser, begynder vi nu at kunne se fremad og se lys i mørket.

Vi startede december ud med en omgang Corona, både blandt personalet og blandt Købmandens egen familie, så det var en ret uheldig start på julemåneden. Heldigvis bød flere personer ind med akut hjælp, og med lidt hurtig planlægning og forskellige tiltag, som kunne klares af de fraværende, endte vi med at få enderne til at mødes. Tusind tak til alle de mennesker som hjalp os igennem, så vi undgik at måtte lukke butikken i nogle dage.

Med Corona overstået blev alle sejl sat til. Der blev knoklet igennem, og med god opbakning og lokal handel blev december med jysk forsigtighed ganske fornuftig med god fremgang.

Der skal lyde en stor TAK, til alle vores trofaste kunder, virksomheder og til alle de foreninger, der uden tøven støtter op om vores købmandsbutik, hvad enten det har været til julefrokost, klubarrangementer, julegaver eller andet. Alt tæller! Og uden jer var vi her ikke.

Januar er altid en stille måned, men den er nu også veloverstået med pæn fremgang. Det er dejligt at se, at fremgangen er fortsat. Det er meget vigtigt for os at fremgangen fortsætter.

 

Jeres støtte, vores styrke

Vi kan jo altid bruge frivillige i vores butik. Det er skønt at se, at vi har så mange hjælpere, men vi har hele tiden brug for, at vi har en lille skare omkring os. Så har du lyst til at være en del af fællesskabet og gøre en forskel, der giver mening og livsindhold, så kom forbi og tag en snak med os. Nogle få timer hist og her vil også gøre en forskel for os.

Det kan være du har tid eller er god til:

  • Et par timer til pakkeudlevering, hver mandag, tirsdag, onsdag, torsdag eller fredag eftermiddag.
  • Udbringning af varer på fastlagte tidspunkter (formiddage)
  • Opfyldning af øl/vand (kræver en god fysik).
  • Opfyldning af bestemte varer.
  • Ordne blomster ude og inde. Vi får leveret blomster torsdag formiddag (dog ikke hver uge)
  • Rengøringsopgaver. Der er altid noget at gøre rent på forskellige tidspunkter. Det kan være rengøring af indkøbskurven på fastlagt interval, eksempelvis hver 14. dag. Det er vigtigt for os, at butikken ser pæn og nydelig ud. Det samme gælder for vores udenomsarealer.

 

Pakkeudlevering

Ved udgangen af februar er det slut med pakker fra POST NORD, så HUSK at fravælge POST NORD hvis det er muligt. De har opsagt deres aftale med ca. 200 butikker.

Budbee pakkeboksen har været i gang i ca. 3 måneder og kører uden vores indblanding. Du kan både hente og sende fra boksen. Du finder den inde i butikken bag ved øl & vand afdelingen.

Karolinepigerne & Sven

Karolinepigerne & Sven er kom godt fra start med salg af hjemmebagt kage. De solgte kage for ikke mindre end kr. 600,- den 10. januar. Stor tak for det.

Fredag den 10. Februar kl. 15:00 – 17:00 er de igen klar med smagsprøver. I caféen kan du købe din kaffe og en fastelavnsbolle til en god pris.

Husk, at du i kalenderen på Skelhøjes hjemmeside altid kan se, hvornår Karolinepigerne er på besøg.

Find kalenderen her: https://skelhøje.dk/det-sker/

Forsikringsbesøg

Fredag den 10. februar kl. 14:00 – 17:00 får købmandsgården besøg af forsikringsselskabet IF. Her kan du helt uforpligtende få lavet et forsikringstilbud.

For hvert forsikringstilbud der bliver lavet, er der et beløb til Købmanden. Så her kan du altså være med til at samle ind, helt uden det koster noget. Så støt din Købmand – få lavet et forsikringstilbud!

Vinterferie TOMBOLA

Vi gentager succesen med tombola i vinterferien fra mandag til fredag i uge 7. Men HUSK at skrive dit navn på dine nittelodder. Vi udtrækker nittegevinster lørdag den 18. Februar kl. 11:00 så husk at være tilstede denne dag. Mere herom på Facebook.

OVERSKUDDET går til etablering af solceller.

Solceller

Skelhøje Købmandsgård arbejder på at få solceller på taget, så vi kan være delvis selvforsynende med energi og dermed gøre os lidt mere uafhængige af svingende og uforudsigelige energipriser.

Selvom der har været stille et stykke tid, så arbejdes der stadig på at få sat solceller op på Købmandsgården.

Pt. er vi i gang med ansøgning om byggetilladelse (det skal vi have, når det er en erhvervsbygning). Vi har ikke lagt os fast på hvilke solceller, der skal bruges, men vi er enige om i bestyrelsen, at vi deler solceller op i mindre anlæg, som vi sætter op efterhånden, som der er penge til det. Det er planen at sætte 12,7 kWp anlæg op først, hvilket ca. vil give en besparelse på ca. 11.000 kWh pr. år.

Der var ved borgermødet en del der gerne ville sponsorere et panel, så vi forventer snart at komme ud med en plan herfor. Hvis alt går vel, forventes prisen at blive omkring 3.000,- pr. panel inkl. montagesystem, men nærmere om det senere.

 

Luft/luftanlæg i butikken

Der er måske ikke mange kunder, der har bemærket det, men der har været ret koldt i butikken denne vinter. Vores personale har i hvert fald bemærket det. Vi har nu indkøbt endnu en luft/luftvarmepumpe til butikken, som vil blive sat op snarest muligt.

Det skulle gerne give vores medarbejdere et lidt varmere indeklima og deraf færre sygedage. I vil selvfølgelig som kunder nok også komme til at mærke det.

Pappresse

Bestyrelsens arbejdsgruppe har skaffet butikken en pappresse.

Pressen blev hentet i Odense. Den havde en vægt på 1500 kg og blev kørt hjem på en autotrailer.

Tak til Axel for hjælp med aflæsning og til Torben og Kim for installation og til Frank for lån af bil. Denne hjælp har betydet at den allerede efter et par dage kunne blive taget i brug.

Pappressen vil kunne frigive lidt timer for medarbejderne, da pappet ikke mere skal flades ud, som det tidligere skulle i vores container. Nu kan pappet komme direkte i pressen. Forhåbentlig kan det også give lidt i pengekassen, da der nu ikke skal hentes container hver 14. dag, men i stedet for måske kun hver 2. eller 3. måned.

Alt i alt en god investering på ca. 3.000,- kr. som vi hurtigt får tjent hjem igen.

Energi-tillægget

Energi-tillægget, som vi blev enige om at indføre på fællesmødet i oktober, har indtil nu givet os ca. kr. 25.000,- . Energipriserne har været faldne over den sidste tid, men er endnu ikke normaliseret. Derfor tillægges der stadig energitillæg på køb over kr. 100,- på kr. 3,-

Generalforsamling i SKG

Så er tiden kommet for den årlige generalforsamling i købmandsgården.

Det bliver tirsdag den 21. marts med spisning kl. 17:30 og efterfølgende generalforsamling kl. 19:00.

Pris for spisning kr. 80,-

Dagsorden i henhold til vedtægterne.

Mere herom senere.

Tak fordi du læser med

Vi ønsker alle vores kunder og partnere et lyst og farverigt forår.
Jeres handel = Vores styrke

De bedste hilsner fra

Peder Engedal, Købmand
Kjeld Bitsch, fmd. SKG
Bestyrelsen i Skelhøje Købmandsgaard