Nyhedsbrev fra Skelhøje Købmand maj 2023

Kære ven af Skelhøje Købmandsgård

Nu går vi sommeren i møde og det er atter på tide med en lille nyhedsopdatering fra købmandsgården.

Personalemangel

Ja, denne overskrift med ’Personalemangel’ er det emne som fylder ret meget hos os i denne tid.

Desværre har vi nogle langtidssygemeldinger som presser os med at få enderne til at hænge sammen på personale siden.

Vi søger efter butiksuddannet personale og håber på at få nogle gode kandidater.

Men på grund af vores personalesituation, kan du måske opleve at vi render lidt stærkt eller er lidt sparsom bemandet af og til. Vi håber på jeres forståelse.

Vi er dog utrolig glad for at Poul indtil videre bliver 10 timer om ugen hos.

Jeres støtte vores styrke

Ferietiden nærmer sig og vi kan jo altid bruge frivillige i vores butik. Det er skønt at se vi har så mange hjælpere, men vi har hele tiden brug for at vi har en lille skare omkring os. Særlig i denne tid hvor vi har personale-mangel, kan vi se at nogle områder er lidt mere belastet end andre.

Uden vores frivillige, ville vi ikke kunne drive butikken.

Så har du lyst til at være en del af fællesskabet og gøre en forskel der giver mening og livsindhold, så kom forbi og tag en snak med os. Nogle få timer hist og her vil også gøre en stor forskel for os. Det er slet ikke et krav at stå bag kassen.

Det kan være du har tid eller er god til:

  • Et par timer til pakning af købmandsvarer som vi leverer til vores visiterede borgere i nærområdet (sydlige og vestlige del af Viborg kommune)
  • Har du kørekort, så mangler vi en afløser til vores faste chauffører som bringer varer ud. Vi leverer varer tirsdag, torsdag og fredag. Bilen har vi selv, så det er blot din tid vi ønsker. Varerne pakkes som regel dagen før.
  • Opfyldning af øl/vand (kræver en god fysik).
  • Opfyldning af bestemte varer.
  • Datokontrol af varer på hylderne.

Henvend dig i forretningen til Poul eller Kjeld, så kan vi tage en snak om hvad du kan/vil og hvilke dage du kan byde ind.

Højt på ønskelisten står også hjælp til sommerperioden, da vores nuværende frivillige også skal have ferie.

Butiksdriften

Heldigvis ser vi stadig en fantastisk opbakning hos vores kunder. Vi når vores omsætningstal som vi har lovet Dagrofa, hvilket bestyrker vores tro og fortsatte ildhu for købmandsgården.

Der handles ind selvom vi ind i mellem kan have et lidt sparsomt udvalg på nogle af hylderne. Det er svært for os at disponere en hel butik med deltidsansatte og meget nyt personale. Men vi gør det bedste vi kan, og vi gør os umage hver dag og bliver langsomt bedre.

Støt os meget gerne med handel via købmandskortet. Det gør en kæmpe forskel for os når I sætter penge ind på købmandskortet.

Hvis du har ris/ros til os, som kom meget gerne forbi butikken og tal direkte med Kaj eller find en fra bestyrelsen. Skriv ikke din ris/ros på Facebook. Kom og tal med os i stedet for. Vi er meget lydhøre over for jer, da I er vores levegrundlag. 

Karolinepigerne & Sven

Karolinepigerne er vores trofaste hjælpere som spreder hygge og god stemning i butikken på udvalgte fredage. Stor tak for det.

Fredag den 26. Maj kl. 15:00 – 17:00 er de igen klar til at byde dig velkommen.

Husk at du i kalenderen på Skelhøje hjemmeside altid kan se hvornår Karolinepigerne og Sven er på besøg.

Find kalenderen her: https://skelhøje.dk/det-sker/

Velkommen til Kaj og på gensyn Poul

Fredag Store Bededag den 5. maj sagde vi goddag til vores nye 1. mand Kaj Jensen som skal afløse Poul Claumarch.

Heldigvis har Poul sagt ja til at hjælpe os igennem den kommende tid, så vi kan få lært Kaj ordentlig op og vi forhåbentlig kan få en bedre personalenormering.

Afholdte arrangementer

I de sidste par måneder har vi haft forskellige tiltag for at skrabe lidt penge sammen til etablering af vores solcelleanlæg.

Vi har i februar afholdt tombola, vi havde i marts en fællesspisning i forbindelse med vores generalforsamling og vi har serveret fadøl og grillpølser til hærvejsmotorvejs-demonstrationen

Støtte modtaget fra Erhvervsstyrelsen

Vi er rigtig glade for at kunne fortælle af Skelhøje Købmandsgaard har modtaget 50.000,- kr. i støtte fra Erhvervsstyrelsen.

Afgørelsen er truffet i medfør af Bekendtgørelse om tilskud til energiudsatte dagligvarebutikker i små byer.

Solceller

Skelhøje Købmandsgård arbejder jo på at få solceller på taget, så vi kan være delvis selvforsynende med energi og dermed gøre os lidt mere uafhængig af svingende og uforudsigelige energipriser.

Vi er nu kommet så langt med vores solcelle-projekt, at de første paneler er monteret på det flade tag over lageret.

Godkendelser fra diverse instanser er på plads, og vi har fået skrabet lidt penge ind fra arrangementer, samt fået sponsoreret nogle paneler fra omegnens borgere.

Alt dette har muliggjort at vi nu er kommet så langt!. Det er vi meget stolte og glade over.

Næste skridt bliver så at få koblet panelerne på  inverteren og at få det tilsluttet forsyningsnettet. Når det er sket, vil anlægget kunne blive sat i produktion.

Den nuværende størrelse som er monteret, er på 30 paneler, men vi har planer om løbende at udvide anlægget efterhånden som der er penge til det. Forventeligt op til 90 paneler.

Det er vigtigt for os at vi stadig følger vores strategi, med først at bruge pengene når de er til rådighed. Dermed vil vi aldrig ende med at kompromittere driften af Købmandsgaarden.

Med de nuværende 30 paneler forventer vi en årlig besparelse på ca. 15.000,- kr.

Ud af de 30 paneler er der stadig 9 paneler som ikke er solgt. Prisen er stadig 3.000,- kr. pr. stk. eller 1.500,- kr. for et ½ panel.

Hvis du kunne ønske dig at sponsorere et panel, så kontakt evt. kjeld@flammild.dk for yderligere information, eller gå ind på Sponsor-solceller til Skelhøje Købmandsgaard (www.skelhøje.dk)

 

Energi-tillægget.

Energi-tillægget, som blev indført i oktober 2022, er vi blevet enige om at fastholde lidt endnu. Vi forsøger med tillægget at dække det hul på ca. 100.000,- kr. som blev slået i spanden hen over efteråret.

Vi vil løbende tage stilling til hvorvidt det skal fastholdes eller ej.

Tak fordi du læser med

Vi ønsker alle vores kunder og partnere en dejlig sommer.
Jeres handel = Vores styrke

De bedste hilsner fra
Skelhøje Købmandsgaard

Registreret Socialøkonomisk Virksomhed