Nyhedsbrev fra Skelhøje Købmand juli 2024

Kære ven af Skelhøje Købmandsgård

Så er sommeren over os, og inden sommerferien for alvor sætter ind, så er det atter tid til et nyhedsbrev til jer.

Her giver vi jer et glædelig tilbageblik på en dejlig 100-års jubilæumsdag, men også en lidt barsk nyhed om fremtidsmulighederne for Skelhøje Købmandsgaard.

100-års jubilæum

Lørdag den 8. juni 2024 fejrede Skelhøje Købmandsgaard, at det var 100 år siden, at bygningen startede sin karriere som købmandsgård. I 100 år har der med få års undtagelse været drevet købmandsforretning på adressen.

Dagen igennem var der masse af aktiviteter og gode timetilbud i butikken. Der var sat telte op foran butikken, som hele dagen igennem var rigtig godt besøgt.

MacY havde lavet en special bitter til dagen, og havde ligeledes dagen igennem en bod med masser af skarpe tilbud.

Bageren i Frederiks havde været så venlig at sponsorere rundstykker til de morgenfriske, og Alhedens Autoteknik havde været så venlig at sponsorere god musik i teltet om eftermiddagen.

Desværre var vejrguderne ikke med os, men til trods for heftige regnbyger dagen igennem, var der en utrolig flot opbakning og god stemning, hvor der blev solgt masser af flæskestegsburgere, fadøl, kaffe og kage til de fremmødte.

TAK for de mange gaver og den store opbakning til vores jubilæum, og tak til de mange frivillige der bidrog til dagen.

En del af de sidste 100 års historie for købmandsforretningen
Anpartsselskabet Volden 2

Til 100-års jubilæet var anpartsselskabet Volden 2 også til stede.

Deres formål er at eje bygningen og sørge for at den er i god stand samt at udleje den til eventuelt en købmandsforretning. Bygningen er pt ejet af 40 lokale anpartshavere og der er pr. 1. juni 2024 åbnet op for, at flere kan blive medejere.

Ved at købe en anpart af bygningen Volden 2, er du med til:

  • At stille billige og velfungerende lokaler til rådighed for byens købmand
  • At byens (måske) ældste ejendom fra 1924 forbliver på lokale hænder
  • At ejendommens historiske og kulturelle placering og betydning bevares
  • At forøge værdien af alle områdets boliger – fordi en købmandsbutik i en smuk og central placeret bygning er et aktiv for hele nærområdet
  • At sikre området et levende og socialt samlingssted i det daglige

Er du interesseret så læs mere på https://volden2.dk/

En anpart koster 4.000, – kr.

Sommerferietid står for døren

Og dermed skal der afvikles ferie. Det gælder for både de ansatte i butikken samt de tilknyttede frivillige.

Det betyder også, at I kunder vil opleve en sparsom bemanding i butikken de næste uger, så derfor opfordrer vi til, at alle udviser lidt tålmodighed, da der er færre hænder til at udføre de mange opgaver.

Købmandskortet

Som altid vil vi gerne huske jer på at indbetale på jeres købmandskort.

Vi har desværre kunne konstatere en nedgang i indbetalingerne på kortet de seneste måneder, hvilket udfordrer os på betaling af varerne hver uge. Vi har desværre ikke likvide midler nok, hvis ikke vi får penge ind via købmandskortet.

Indskud på kortet er en hjælp til indkøb af dagligvarer til hylderne, samt en nedsættelse af omkostningerne ved de gængse betalingskort som Mastercard, Visa og Dankort.

Og vær opmærksom på, at det ikke er en hjælp, hvis du indbetaler 500,- kr. og handler for dem umiddelbart efter.

Frivillige og personalet i købmandsgården

Skelhøje Købmandsgaard kan kun eksistere, hvis der er nogle frivillige der har lyst og tid til at give en hånd med. Omsætningen og byen er ganske enkel for lille til udelukkende at bruge lønnet arbejdskraft.

Vi ved godt, at vi ofte rækker en hånd ud til jer og beder om hjælp, men dette er grundlaget for vores eksistens. Vi håber på jeres forståelse.

Det vi allermest har brug for, er frivillige, som kan indgå i en fast vagtturnus, og som er mødestabile og pålidelige. Men vi har selvfølgelig også brug for frivillige som kan komme i ny og næ, og hjælpe til med fx pakkeudlevering, vareudkørsel m.v.

Så har du lyst, energi og tid til at være en del af den uundværlige stab omkring Skelhøje Købmandsgaard, så tøv endelig ikke med at kontakte os.

Vi er dybt taknemlige for de frivillige og de dygtige medarbejdere, der allerede nu yder en indsats sammen med os, og vi håber at de fortsat vil bakke os op.

Mørke skyer forude for butikken

Vi må erkende, at det er meget svært at drive købmandsforretning i Skelhøje.

Vi står overfor at skulle finde en ny købmand til butikken og en ny formand for foreningen.

Disse poster er ikke nemme at genbesætte, både fordi det er 2 fremtrædende skikkelser der træder tilbage, men også fordi de begge har en lang erfaring bag sig og har lagt mange frivillige timer i butikken, hvilket bliver svært at undvære.

Hvis købmandsbutikken skal kunne bære at ansætte det nødvendige personale, som butikken kræver, så skal omsætningen op på ca. 9 millioner kr. årligt. Der er stadig et stykke vej dertil.

Vi er således udfordret af;

  • at det daglige ledelsesansvar i butikken gerne skal deles ud på 2 skuldre uden at vi har den økonomiske ramme til det,
  • at den årlige indtjening ikke er høj nok til, at vi kan ansætte mere personale,
  • at vi mangler frivillige der kan tage nogle vagter bag kassen,
  • at de generelle løn- og pensionsomkostninger er steget de sidste år.
  • at vi ikke længere har udsigt til at få elever fra Havredal eller Mercantec

I nedenstående tabel kan man se, hvordan butikkens omsætning og resultat har været de seneste år.

Bestyrelsen har givet sig selv sommeren over, til dels at finde nogle egnede kandidater til de ledige poster, men også til at finde flere frivillige, som kan aflaste de mange timer som vores nuværende købmand lægger i butikken.

Vi håber stadig, at det er muligt at få flere faste frivillige tilknyttet butikken, men det kan også være, at grænsen for hvad vi kan mobilisere af frivillige, er ved at være nået, da mange tidligere forespørgsler herom, ikke har resulteret i et større antal henvendelser.

 

Vi må erkende, at der skal ske betydelige fremskridt i omsætningen og indtjening, for at vi kan løfte den personalepost, som vi ønsker for butikken.

Er vi ikke i stand til at indfri nogle af ovenstående mål for de kommende måneder, kan fremtiden for Skelhøje Købmand være truet. Der vil i så fald blive indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling senere på året.

 

En desværre barsk realitet, som vi må forholde os til, og som også kunderne må forholde sig til, hvis der skal være en fremtid for butikken.

Tak fordi du læser med

Vi ønsker alle vores kunder og partnere en dejlig sommer.

Jeres handel = Vores styrke. 

De bedste hilsner fra bestyrelsen bag
Skelhøje Købmandsgaard