Alhedestien – måske gode nyheder på vej [OPDATERET]

3/6-2021 OPDATERING
På Frederiks Facebookgruppe er det meldt ud at Alhedestiens færdiggørelse er vedtaget. Efter grundig nærlæsning af referatet er det dog desværre ikke noget der står som besluttet, tværtimod.

Derfor har SBFs formand her til formiddag været i telefonisk kontakt med både teknisk forvaltning og formand for teknisk udvalg Johannes Vesterby. Meldingen derfra er at teknisk udvalg ønsker en færdiggørelse, men man vurderer projektet af en størrelse der ikke kan opfyldes af gældende budget. Derfor videresendes ønsket til Økonomisk Forvaltning og en byrådsbeslutning, der forventes at løbe af stablen i august. Teknisk Udvalg og forvaltning kan derfor ikke melde at det bliver til noget lige pt da det nu er byrådet der skal afgøre dette.

SBF følger fortsat op på nyhedsstrømmen og har løbende kontakt med politikere. Når vi ved mere officielt, bliver det meldt ud til jer så hurtigt som det er muligt.

En uofficiel og personlig vurdering af situationen fra SBFs formand er, at renoveringsarbejdet af Alhedestiens belægning nok bliver igangsat indenfor overskuelig fremtid.

2/6-2021
På aftenens møde i teknisk udvalg skal der behandles et punkt om anlægsønsker, på den liste er en færdiggørelse af Alhedestiens renovering og asfaltering. Man ønsker lidt over 4 millioner til at færdiggøre stykket i 2022 og dermed holde sin del af aftalen som Herning allerede har opfyldt.

Der florerer rygter om at det er besluttet, men sådan fungerer processen ikke. Anlægsønsker er projekter der ligger udenfor budgettet og det skal derfor behandles af embedsværk og politikere. Vi ved forhåbentlig mere efter mødet i aften.

Herunder ses listen med anlægsønsker og den opmærksomme læser kan hurtigt afkode at der står “Viborg by” på mange af punkterne. Men lad os nu krydse fingre for at man vælger at bruge penge på os, cykelturisterne og skolebørnene med en god ny Alhedestis færdiggørelse.

Skelhøje Borgerforening har forelagt de 5 medlemmer af teknisk udvalg vores ønske om, at om ikke andet så ihvertfald få prioriteret strækningen mellem Ravnsbjergvej og Frederiks til gavn for vores børn og unge samt projekt park.
Der er rettet skriftlig henvendelse til:
Johannes Vesterby – Formand (V)
Nikolai Norup – Næstformand (C)
Martin Sanderhoff (A)
Birthe Harritz (A)
Anders Korsbæk (V)

Denne artikel opdateres løbende som vi modtager nyheder…