Julemarked i den gamle Købmandsgaard

Søndag den 15. december blev der afholdt julemarked i den gamle købmandsbutik midt i Skelhøje.

Butikken var blevet pyntet op og der var skaffet en række gode tilbud hjem til de besøgende. Der var kaffe fra Coffee Zone i Grønhøj, frugtkasser fra Midtfrugt, spiritus fra Mac Y, puder m.m. fra Kjellerup Væveri, Knud Gaarn-Larsen havde tømt sine bistader for honning og udenfor på Gletchertorvet var der rigtig billige juletræer sponsoreret af Hjørnegården.

Imens forældrene hyggede sig og fik handlet lidt, havde børnene så mulighed for at lave en superlang musetrappe. Der blev endda afholdt en lille konkurrence om hvem der kunne gætte længden på musetrappen. Hele 17,65 meter blev det til.

Der var en rigtig god stemning dernede og snakken gik lystigt. Alle kom hinanden ved på den dejlige og imødekommende måde, som man nu gør i juletiden, og når man måske har savnet et sted i byen at mødes.

Det var lidt svært at sige hvor mange der nøjagtig var, da arrangement jo blev afviklet over flere timer, men omkring 200 og 250 mennesker kiggede forbi. Vores Købmand løb i hvert fald kortvarigt tør for gløgg og æbleskiver. Der var kø ved mange af aktiviteterne og det kunne til tider være svært at komme rundt. Men for en gang skyld var det dejligt at stå i kø, da dette jo var et tegn på at arrangementet var en succes.

Vores Købmand fortæller at kassen endnu ikke gjort op, men der har været et overskud på omkring 7000-8000 kr. Men uanset hvor meget de virkelig kan bruge pengene, så var den største oplevelse denne dag at opleve så mange mennesker der bare kom hinanden ved og som virkelig støttede op omkring projektet med at få genetableret en købmandsbutik i Skelhøje.